Skip to content

Bring the fun back to your diet!

Astăzi, alimentația completă este un obiectiv ce poate fi îndeplinit cu ușurință, datorită disponibilității produselor alimentare în orice piață sau magazin, fără depunerea de efort fizic pentru a le procura. Chiar dacă societatea modernă ne simplifică viața, aceasta poate să ne influențeze și în mod negativ modul de a trăi. Obiceiurile alimentare, confortul și monotonia ne îndeamnă de multe ori spre aceleași alegeri alimentare. Cercetările științifice au demonstrat că dieta unui om este reprezentată, în medie, de doar 43 de produse alimentare pe durata întregii vieți.

Dacă ne alocăm 5 minute din zi pentru a ne gândi la modul nostru de a ne hrăni, punând pe hârtie alimentele preponderent consumate, am fi surprinși să vedem că diversificarea nu este tocmai un punct forte în regimul nostru alimentar.


De ce să punem data viitoare și alimente noi, integrale sau în stare cât mai naturală, în coșul de cumpărături?

Pentru că:

  • Beneficiem de o gamă mai largă de vitamine, minerale și compuși biologic activi
  • Având o deschidere către mai multe tipuri de alimente, evităm reacțiile alergice produse de consumul unui tip de aliment pe un termen îndelungat de timp
  • Împreună cu plăcerea de a mânca, ne dezvoltăm simțul gustativ
  • Va fi mult mai ușor să susținem o alimentație sănătoasă și un stil de viață echilibrat, ferit de bolile cronice moderne

Bineînțeles, dacă stăm la o discuție cu pacienții, cu apropiații sau cu cei dragi ajungem să revenim la o problemă care ne dă bătăi de cap, care adesea împiedică susținerea stilului de viață sănătos:

„Nu îmi place să mănânc acest aliment nou în starea lui naturală. Ce fac?”

  • Poți începe cu consumul unor porții mai mici din acel aliment, adăugând condimente după bunul plac
  • Gândește-te cu ce alte alimente l-ai putea combina
  • Joacă-te în bucătărie, în fiecare zi poți încerca diferite moduri de gătire. Astfel poți modifica gustul alimentelor și în același timp poți deprinde noi skill-uri în arta gătitului.

Nu uita, mai mulți nutrienți și culori în farfurie = explozie de gusturi și sănătate

What’s the last new food you tried?

Articole similare

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *